Să revenim la fusul nostru orar

Cu toate că s-a modificat fusul orar pierzând o oră, tot la 12 am plecat. Am zis să vizităm astăzi tot ce nu reușisem în prima zi și în plus Castrul Roman Hinova.

Să începem cu Hinova. Din Șimian am făcut un detur de 10 km. Am intrat în localitatea Hinova și am găsit rapid un indicator la stânga spre castru fără distanță înscrisă pe el.

Asta înseamnă că nu poate fi departe. Am încercat să mergem cu mașina pe ulița imediat următoare la stânga însă nu prea era practicabilă, așa că am lăsat mașina la stradă și am continuat pe jos. Am urmat noi vreo 2 ulițe dar nu am mai găsit niciun indicator. Am dat din nou de asfalt. Dar nu ar fi fost mai bine să fi venit pe partea asta, că am fi putut merge cu mașina!? Cred că nu am interpretat bine indicatorul. Hai să întrebăm. Spre surprinderea mea nenea ăla chiar știa de existența castrului și ne-a și explicat destul de bine unde este. Am luat-o înapoi pe ulița de unde am venit, am continuat pe marginea șoselei principale spre ieșirea din sat spre Drobeta Turnu Severin. Nu am mers 100 metri și pe partea dreaptă era pichetul de grăniceri părăsit.

După cum ne-a sugerat nenea am traversat curtea pichetului intrând pe unde era gardul rupt și pe dealul din spatele lui se află Castrul Roman Hinova.

Hai că nu am vânat cai verzi pe pereți de data asta, după cum ne-am fi așteptat având în vedere că nu mai auzisem de acest castru până acum.

Următoarea pe listă Mănăstirea Jitianu.

Și apoi Mănăstirea Brâncoveni. Dar pe drum spre mănăstire am mai văzut un indicator spre Ruinele Curții Brâncovenești. Aceasta se află în cimitirul satului alături de o biserică foarte veche.

Și ultima oprire: Mănăstirea Brâncoveni.

Și gata, că s-a umplut și cardul aparatului foto, s-a consumat și acumulatorul de la aparatul foto, a țipat și mașina că vrea la revizie. Gata și concediul nostru.

Detalii
Data excursiei
23 mai 2016
Comentarii