Slovenia - Zoo Ljubljana

Astăzi ne mutăm reședința din această superbă locație. Sperăm ca și următoarea să fie tot la fel, având totuși șanse mari să fie mult mai frumoasă, fiind situată în mijlocul unor munți mai înalți.

După plimbarea de aseară cu poneiul cel mare ne-a rămas gândul la promisiunea gazdei că astăzi dimineață, înainte de plecare ne va plimba cu poneiul cel mic.

Ieșim repede afară din casă ca să ne vadă gazda și să pregătească poneiul. Nu dură mult și apăru și poneiul. Uraaaa! Nu mai putem de bucurie. Hopa sus călare!

Nu avem șa nici la acesta, iar pentru echilibru trebuie să strângem bine cu mânuțele coama căluțului. Pornim în aventura din jurul grădinii. Mergem binișor prin lateralul casei, prin spate, ne întoarcem pe partea cealaltă, prin livada cu meri. La vederea merelor căzute poneiul devie traseul fix pe sub meri. Pomii sunt destul de înalți să treacă poneiul pe dedesubt, însă nu sunt destul de înalți să treacă și Răzvan călare. Așa că rămase agățat în crengile mărului. Noroc că mami e pe fază și prinde bebelușul din zbor. Încheiem apoi turul fără alte întâmplări. Suntem extrem de încântați de această plimbare, încât nu ne mai vine să coborâm de pe el.

Mai facem o plimbare prin grădină înainte de plecare. Nu știu cine o să mai aibă grijă de peștii ăștia după ce vom pleca noi. Cred că vor muri de foame.

Dacă albinuțele au ușa închisă înseamnă că do'm.

Pornim spre Ljubljana. Avem de văzut Zoo Ljubljana astăzi.

Găsim un loc de parcare la umbră. Facem o poză cu taurul de la intrare, pe care îl confundasem cu un elefant de la distanță.

Și acum pornim în turul grădinii zoologice.

Oamenii ăștia chiar i-au nimerit plăcerile lui Răzvan.

Ce-ar putea fi mai interesant decât o joacă cu un miniexcavator electric!?

Iar combinația dintre un prinț țipar de lemn care să toarne apă pe un făgaș și nisip nu poate genera decât o plăcere extremă. Animalele grădinii zoologice au devenit deodată complet neinteresante.

Cu greu mai reușim să ne desprindem de locul de joacă la nisip. Mai vedem câteva animăluțe, înconjurăm toată grădina zoologică și ajungem din urmă gașca ce ne părăsise la locul de joacă.

- Ați văzut elefantul?

- Nu. Unde e?
- Era chiar aici.

- Nu mai e.
- Poate  o fi pe partea cealaltă.
- Uite că s-a ascuns în interior.

Ne oprim la un nou loc de joacă, căci trambulina e prea atrăgătoare.

Un trenuleț.

Și încă o trambulină.

Mai vizităm câteva animăluțe.

Nu plecăm de aici fără să ne tatuăm, să intrăm și noi puțin în pielea tigrului.

Ne oprim să scărpinăm pe spinare niște porcișori

și niște mieluți.

Apoi descoperim un loc de joacă. Avem de cățărat și sărit pe niște mingi mari fixate bine în pământ.

Cu greu reușim să ne despărțim de acest loc de joacă. Mergem să mai vedem câteva animăluțe și apoi ne îndreptăm spre ieșire.

La ieșire ne așteaptă ploaia. Bine că ne-a lăsat în pace până acum să vizităm grădina zoo și să ne jucăm. Acum putem admira de sub umbrelă cum plouă. Nu ne grăbim nicăieri. Dacă am fi ajuns la mașină ar fi fost și mai bine, că puteam pleca mai departe chiar și pe ploaie.

Urmează o altă atracție ce am introdus-o în itinerariu ca să fie timpul acoperit: Škofja Loka. Nu consideram neapărat necesar să oprim acolo. Mă gândeam că vom petrece mai mult timp prin Ljubljana și nu va încăpea și acest orășel. Însă aici cred că am făcut o mică greșeală, nu mi-am notat mai multe atracții turistice de vizitat în Ljubljana. Ljubljana are un castel foarte frumos, ce ar fi meritat vizitat. Iar castelul este aproape în totalitate înconjurat de râul Ljubljanica. Pe acest râu canalizat ai posibilitatea să faci o croazieră cu o ambarcațiune turistică. Și uite-așa ne rămâne pe listă un city-break la Ljubljana.

Să revenim la Škofja Loka. Acest orășel mi-a atras atenția ca fiind intitulat într-un ghid turistic drept orașul basmelor și poveștilor.

A fost o plimbare relaxantă prin acest orășel.

Consider ca a meritat să facem și aici un mic popas.

Să ne îndreptăm spre locația noastră de cazare, pe care ne-am ales-o în vârf de munte. De fapt, este impropriu zis în vârf de munte, însă privind pe hartă, drumul auto se termină în această locație. Iar următoarea locație de cazare este la cel puțin 500 m distanță. Deci putem spune că vom fi cazați într-un loc oarecum solitar.

Priveliștile până la destinație sunt superbe.

Nu e rău nici peisajul ce-l putem admira de la cabană.

Detalii
Data excursiei
26 iulie 2018
Etichete:
zoo
slovenia
Comentarii