Așa bine ne-am simțit de Paști în Grecia, anul anterior, încât ne-am dorit să vedem mai mult din aceste meleaguri. Chiar dacă vacanța de Paști în Grecia a fost mult prea scurtă, a fost totuși suficient să ne dăm seama că mai vrem. Timpul petrecut aici nu a făcut decât să ne deschidă apetitul pentru a vizita mai mult. Așa că nu a trecut mult și ne-am apucat de analizat când ar fi perioada optimă de vizitat, să nu fie nici prea cald, căci Grecia poate oferi pe timpul verii niște zile extrem de toride. De asemenea sezonul de vârf reprezintă lunile de iulie și august, iar asta înseamnă aglomerație mare și prețuri ridicate. Astfel am ales ca perioadă optimă de vizitat luna iunie, a doua jumătate. Pentru că vrem să vedem cât mai multe, am zis că trebuie să ne luăm 2 săptămâni de concediu. Și apoi a venit partea mai laborioasă: ce putem vedea în tot acest timp, unde să ne cazăm și cât ne ca costa. Am pornit de la ideea de a vizita întreaga parte continentală. Pe măsură ce se strângeau detalii despre locuri de vizitat și se contura un itinerariu, ne dădeam seama că nu avem nicio șansă să vizităm toată Grecia continentală. De unde să mai tăiem? Păi din nord, normal, că doar nu om tăia partea sudică unde am ajunge foarte greu în vreo viitoare vacanță, ca să completăm puzzle-ul. Mai bine să vedem cât mai multe din sud, că acolo sigur ne va fi mai greu să ne planificăm a ajunge. Așa că am dat deoparte toată martea nordică, de la Kavala, la Ioannina. Salonic, Meteora le-am văzut anul anterior. Astfel că ne vom concentra mai mult atenția spre Peninsula Peloponez.
A fost prima oară când făceam o planificare așa detaliată, cu ora de plecare, distanță între opriri, durată de vizitare a obiectivelor și toate acestea să se încadreze bine și în programul de vizitare a atracțiilor turistice. Nu a ieșit chiar rău. Când a văzut Yannis, căci i-am cerut și lui o părere, alături de ajutorul în căutarea unor locații de cazare, a zis că ne-am încărcat cam tare programul, însă locurile ce le vom vizita sunt foarte frumoase. Chiar era puțin invidios, căci noi urma să ajungem în niște locuri unde el nu a reușit să ajungă, nici ca ghid, nici în concediu cu familia. Am mai periat puțin eliminând din obiectivele de vizitat și mai micșorând distanțele de parcurs pe zi, însă tot încărcat era. A rămas să ne facă rezervări pentru prima parte a excursiei, căci era în perioada Rusaliilor și era posibil să nu găsim locuri libere în locații de cazare bune. Iar pentru partea a doua ne-a mai lăsat răgaz de gândire până ne vom întâlni față în față.
Cam avea dreptate în ceea ce privește partea vestică, pe unde urma să ne întoarcem, căci vom cam alerga pe acolo. În primul rând sunt zone muntoase, fără drumuri de mare viteză, apoi distanțele sunt mari și mai avem și doar câte o noapte de cazare în fiecare loc. Dar voiam să le vedem pe toate, nicidecum să renunțăm la ceva. Iar ultimele 2 zile vom avea cei mai mulți kilometri de parcurs. Le-am gândit, le-am răzgândit, le-am întors pe toate părțile, nu mai vedeam efectiv la ce să renunțăm. Așa vor rămâne!
A sosit momentul să pornim la drum spre Paralia Katerini. Cred că e prima oară când văd un balon cu aer cald plutind pe cerul țării noastre.
Din nou prin Bulgaria.
Muntele Vitosha se pare că mai are încă zăpadă, chiar dacă foarte puțină.
Spre deoserbire de concediile petrecute colindând România în lung și în lat, de data asta aveam șofer de schimb, căci între timp își luase și Cornelia permisul. Altfel nu prea îmi venea să plecăm 2 săptămâni la o distanță așa mare de casă. Am traversat eu toată Bulgaria
și am cedat volanul
la intrarea pe meleagurile grecești.
Iacătă-ne din nou ajunși în Paralia Katerini, la Vila Crystal Aura!
Tragem o fugă până pe plajă, să vedem marea înainte de a se lăsa întunericul.
Mâine vom porni spre Karpenisi.