Am mai vizitat Vârful Moldoveanu în urmă cu vreo 4 ani. A fost o experiență memorabilă. Ne-a luat atunci o zi întreagă doar să ajungem pe vârf, nu mai era și timp de întoarcere. Am ajuns sus epuizați. Cu greu am reușit să ne revenim ca să ne și bucurăm de realizare. Nu am apucat să ne dezmeticim bine că trebuia să pornim pe drumul de întoarcere, măcar dacă tot urma să ne prindă noaptea, să ne prindă după ce coboram de pe Viștea. Și mai apoi să constate Cornelia, când făcea o retrospectivă a evenimentelor din ultimii 10 ani, că noi nu avem poză împreună pe…
[...]Urmează un weekend cu vreme frumoasă, atât sâmbătă, cât și duminică. Anul ăsta am pus pe listă cam multe vârfuri îndepărtate de casă, mai ales în zona Retezat. Ce-ar fi dacă am mai face o tură în Retezat, că asemenea prognoză cu 0% șanse de ploaie ar fi păcat să o ratăm. În zonă am mai avea Vârful Oslea și Vârful Gugu. 2 zile, 2 trasee. La fix! Și apoi s-ar îmbina perfect: un traseu lung și unul scurt. În urmă cu 3 săptămâni am mai prins un weekend prelungit cu vreme superbă și am urcat pe Vârful Retezat, pe Vârful Piatra Iorgovanului și pe Vârful Parângul…
[...]Când zic Munții Retezat, mă gândesc în primul rând la Lacul Bucura, să campezi acolo 2-3-4 zile și de-acolo să pornești în mai multe trasee de drumeție. Așa consider eu că este cea mai bună variantă să vizitezi Munții Retezat. Această ieșire o planificasem încă din urmă cu vreo 4-5 ani. Bineînțeles că nu mi-a trecut prin cap că va trece chiar așa mult de la planificare până la realizare. Pe atunci ziceam că vom face drumul București - Cârnic, plus urcat cu cortul în spate până la Lacul Bucura în prima zi, apoi vom sta 4 nopți la cort, 3 zile vom face mai multe…
[...]Vârful Omu îl aveam în plan să îl vizităm anul acesta, înainte de a urca pe Vârful Moldoveanu, să fie ca o tură de încălzire. Însă socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Și dacă nu l-am vizitat înainte, aproape că uitasem de el. Se apropia un weekend cu vreme bună. Și dacă e vreme bună, atunci ne cheamă muntele. Și-așa mă cam ofticasem puțin pentru weekend-ul anterior când nu am ieșit la munte din cauza prognozei meteo nefavorabile, ca să aflu apoi din 2 surse că sâmbătă fusese o vreme superbă în Bucegi. Și pentru că ne dorim o tură de relaxare,…
[...]A venit și ultimul weekend din luna august și, implicit, sfârșitul verii. După cum a amânat Adi ieșirea în Munții Iezer - Păpușa pentru finalul lunii august, acum era momentul. Nici nu ne întorsesem bine din concediu că se făceau deja valuri despre această ieșire. Eu stăteam liniștit, m-am lăsat în totalitate pe mână lui Adi, să mă comport ca un invitat, să nu mă bag la organizare. Dar se pare că valurile veneau din partea Cristinei, pentru că Adi dăduse bir cu fugiții. Nu e nicio problemă, să o lăsăm pe Cristina să facă planurile în cazul ăsta. A încercat…
[...]Cu un an înainte urcasem pe vârfurile Ineu și Ineuț. Așa ne deschisesem noi apetitul de a urca pe vârfuri montane și de a merge pe creste. Între timp am aflat că tot în Munții Rodnei există un vârf și mai înalt decât aceștia 2, Vârful Pietrosul Rodnei. Cu cei 2303 m ai săi nu este doar primul din Munții Rodnei, ci este cel mai cel din Carpații Orientali. Așa că Vârful Roșu și-a pierdut locul de pe lista prioritară din această zonă, în favoarea Pietrosului Rodnei. În mare, planificarea și desfășurarea excursiei s-au realizat cam în același fel. Am rezervat un…
[...]Cu ceva timp în urmă am citit despre o idee interesantă, aceea de a realiza un echivalent românesc al bine cunoscutului Seven Summits. Seven Summits, în traducere Cele 7 Vârfuri, reprezintă cele mai înalte vârfuri, câte unul pentru fiecare continent. Pentru a face versiunea românească, Eduard Munteanu a transformat continentele în masive muntoase. Având în România mult mai mult de doar 7 masive muntoase, a fost nevoie să aleagă cele mai înalte masive muntoase, iar pentru fiecare din ele vârful reprezentat să fie acela mai înalt. Parcurgând lista am constatat că urcasem…
[...]