Munții Călimani sunt printre puținii munți din Carpații Orientali care se ridică peste altitudinea de 2000 m și prin acest lucru au devenit pentru noi o țintă importantă de atins. Pentru că sunt localizați ceva mai departe de București am așteptat un concediu cu ceva mai multe zile libere pentru a-i cunoaște pe-ndelete. Am planificat un concediu de 1 saptămână pentru 3 zone din Carpații Orientali, care inițial erau în această ordine: Munții Rarău, Munții Călimani și Munții Hășmaș. În Munții Călimani urma să stăm 2 nopți la cort, iar în Rarău și în Hășmaș…
[...]Marți dimineața ne-am trezit cu încetinitorul. Încă eram euforici după excursia făcută pe Creasta Călimanilor, o excursie care a ieșit așa cum ne-am dorit. Am putea acum să stăm degeaba tot restul concediului și tot am avea ce povesti. Am coborât să mai tragem de limbă gazda despre una alta prin împrejurimi. Am întrebat mai întâi despre Cascada Duruitoarea, cunoscută și sub numele de Cascada Băuca. Am primit informații descurajatoare, că drumul nu este curățat și nu se poate ajunge la cascadă. Cică a încercat cineva care știa cât de cât zona și nu a reușit…
[...]Am ajuns la Cabana Rarău marți seara destul de târziu, se înserase deja. Sunasem dimineață să întrebăm dacă se mai lucrează la drum. Am primit răspuns că este închis între orele 8 și 18. Ca urmare am hotărât să ajungem după 18, că doar nu am fi lăsat mașina la 1 km distanță de hotel și să mergem pe jos cu toate bagajele. Nu a fost în plan să ajungem chiar la ora 22, dar ne-am întins mai mult cu plimbările. Când am ajuns, cabanierul se culcase. Cică se culcase și el mai devreme că noaptea anterioară nu reușise să închidă niciun ochi din cauza tunetelor. Bine…
[...]Joi dimineața am plecat de la Cabana Zugreni către Lacu Roșu. Am hotărât să ne modificăm traseul pentru că în toate zonele se prognozaseră ploi. Și chiar nu voiam să urcăm spre Vârful Giumalău pe ploaie. Am gândit că prin zona Lacu Roșu traseele sunt mai mici, mai puțin dificile și nu o să suferim prea tare dacă ne udă. Nu am urmat direct drumul spre Poiana Largului, ci am făcut mai intâi cale întoarsă până la Șarul Dornei pentru că ne-a plăcut foarte tare apa aceea minerală, carbogazificată natural. Acum deja știam drumul, așa că ne-am dus direct la țintă…
[...]