Cascada Evantai este o cădere de apă de aproximativ 10 m formată pe râul Galbena din Munții Bihorului. Cascada este situată în Cheile Galbenei. Traseul Circuitul Galbenei, marcat cu punct galben, este cel care conduce drumeții spre cascadă. Dacă singura țintă de pe acest traseu în circuit este Cascada Evantai, atunci cel mai rapid ar fi să se urmeze drumul forestier Bălăleasa - Valea Seacă până în apropierea Cantonului Silvic Valea Cetăților, după care se continuă pe jos urmând marcajul punct galben spre Izbucul Galbenei (și nu spre Poiana Florilor), care traversează…
[...]Cascada Bâlea este una dintre cele mai frumoase cascade și în același timp cele mai înalte din România. Munții Făgăraș se mândresc cu 2 cascade importante și ușor accesibile de la Transfăgărășan: Cascada Capra, pe partea Argeșului și Cascada Bâlea pe partea Sibiului. Pornind de la o altitudine de peste 2000 de metri, din Lacul Bâlea, pârâul Bâlea coboară repede în înălțime mergând parcă paralel cu Transfăgărășanul și pe la altitudinea de 1400 de metri formează o minunată cascadă cu o cădere de apă de aproximativ 60 m, Cascada Bâlea. Accesul la Cascada…
[...]
Cascada Bigăr este în mod cert una dintre cele mai frumoase cascade din România. Mai mult de atât, site-ul The World Geography a realizat un top alcătuit din 8 cascade unice, iar Cascada Bigăr se află pe prima poziție. Unicitatea acestei cascade este dată de faptul că apa pârâului curge peste un strat de vegetație și se împarte în mai multe mici șiroaie de apă. Cascada Bigăr reprezintă "gura de vărsare" a pârâului Bigăr în râul Miniș, acolo unde acesta a creat Cheile Minișului, săpând insistent în Munții Aninei . Aceasta se află pe teritoriul județului Caraș-Severin,…
[...]
Cascada Cailor este situată în Munții Rodnei, în apropierea stațiunii turistice Borșa, din județul Maramureș. Apa adunată într-un circ glaciar, în cadrul rezervației Piatra Rea, urmează cursul râului Fântâna și formează o cădere de apă de aproximativ 90 m. Până nu demult o consideram a fi cea mai înaltă cascadă din țară, când a fost depășită de Cascada Cociu, din Munții Mehedinți. Conform unei legende locale, denumirea de Cascada Cailor provine de la o întâmplare petrecută cu mult timp în urmă, după cum zice un bătrân de prin zonă. Cascada asta a existat,…
[...]
Cascada Vălul Miresei, cunoscută și sub numele de Cascada Răchițele de la satul în apropierea căruia se află, se formează pe Valea Stanciului, pe versantul estic al Masivului Vlădeasa. A nu se confunda cu omonima ei, Cascada Vălul Miresei de pe Valea Iadului. Se poate ajunge la cascadă pornind din Cluj Napoca spre Huedin, după care se continuă spre Mărgău vreo 30 km, iar din satul Răchițele se urmează indicatorul spre Cascada Vălul Miresei, pe drum forestier practicabil cu orice mașină, vreo 5 km. Numele cascadei provine de la asemănarea ei cu voalul unei mirese. Și cum…
[...]Cascada Vălul Miresei, sau Voalul Miresei, este situată pe Valea Iadului, la aproximativ 6 km de Stâna de Vale. A nu se confunda cu Cascada Răchițele, care mai este de asemenea cunoscută și sub numele de Cascada Vălul Miresei. Cascada Vălul Miresei are o cădere de apă de aproximativ 35 m și se află chiar în apropierea drumului forestier ce leagă Stâna de Vale de Lacul Leșu. De asemenea urmând acest drum forestier se mai poate vizita și Cascada Iadolina, și deviind câteva zeci de minute de la drumul forestier, pentru fiecare în parte, pe poteci marcate se poate ajunge la alte…
[...]
Cascada Vadu Crișului este situată pe raza localității Vadu Crișului, județul Bihor, unde se poate ajunge cu mașina mergând pe drumul european E60, de la Oradea spre Cluj-Napoca, la aproximativ 50 km de Oradea. Din localitatea Vadu Crișului se urmează, pe jos, o potecă pe lângă calea ferată spre Șuncuiuș. Daca se vine în zonă cu trenul, cascada se vede din tren, iar dacă se dorește vizitarea ei se poate coborî la stația Peștera. Cascada Vadu Crișului se află în imediata apropiere a Peșterii Vadu Crișului. Apa ce traverseaza peștera formează la ieșire o cascadă cu…
[...]Cascada Vânturătoarea este una dintre cele mai frumoase cascade din România. Este situată în Munții Cernei, în apropiere de Băile Herculane. Cascada are o cădere de aproximativ 50 de metri în 2 trepte. Se poate ajunge la cascadă urcând circa 1 oră și jumătate pe un traseu cu marcaj cruce roșie. Traseul nu este unul foarte dificil, doar puțin obositor întrucât diferența de nivel este de aproximativ 450 de metri. Se pornește de capătul Lacului Prisaca, traversând un pod peste râul Cerna.
[...]Stâna de Vale este punctul de pornire către o multitudine de cascade întrucât împrejurimile reprezintă probabil regiunea cea mai înțesată de cascade din Munții Apuseni, iar Cascada Moara Dracului este una dintre ele. La capătul unui traseu de 3-4 ore cu plecare de la Stâna de Vale ți se dezvăluie o cădere impresionantă de apă cu o înălțime de 20 - 25 m în 2 trepte, formată de râul omonim ce izvorăște din Masivul Vlădeasa. Pentru a ajunge la cascadă se poate urma traseul marcat cruce albastră de la Stâna de Vale, care pornește alături de alte 3 trasee marcate cu…
[...]
Cascada Cociu se pare ca este cea mai înaltă cascadă din țară. Cu o înălțime de aproximativ 120 metri o surclasează pe Cascada Cailor, cea care o consideram anterior a fi cea mai înaltă. Cascada mai este cunoscută și sub denumirea de Cascada Roșeț întrucât se formează pe pârâul Ogașul lui Roșeț. Cascada Cociu se află în Munții Mehedinți, nu foarte departe de Băile Herculane. Se poate ajunge la cascadă pornind din drumul național DN 67D, care leagă Băile Herculane de Târgu Jiu, de undeva din apropiere de Crucea Ghizelei și Ștrandul 7 Izvoare, pe marcaj punct roșu…
[...]Cascada Vârciorog se află în Munții Bihorului, la poalele Vârfului Piatra Grăitoare, pe raza comunei Arieșeni, județul Alba. Traseul spre cascadă pornește din drumul național DN75, mergând dinspre Turda spre Lunca, se urmează spre stânga un drum forestier, din dreptul unui indicator spre cascadă, pe marcaj punct galben. Traseul, având o lungime de aproximativ 3 km, nu este deloc dificil, putând fi parcurs în maxim 1 oră. Cascada are o cădere de aproximativ 15 metri. Mai multe detalii puteți găsi aici.
[...]Cascada Săritoarea Ieduțului se formează pe Valea Ieduțului, un afluent al Iadului. Pentru a se ajunge la aceasta se urmează o potecă marcată cu punct albastru, pornind de la drumul forestier ce traversează Valea Iadului, de la Stâna de Vale spre Lacul Leșu. De la drumul forestier, traseul nu este foarte lung, însă urcușul este destul de pronunțat, pe o durată de aproximativ 20 minute. Cascada are o cădere de aproximativ 15 metri. Nu foarte departe de locul unde se părăsește drumul forestier pentru a se vizita această cascadă, se mai găsește Cascada Vălul Miresei, ce merită…
[...]Cascada Iadolina este situată pe Valea Iadului, chiar în apropierea drumului forestier ce pornește din Stâna de Vale spre Barajul Leșu. Cascada se află la egală distanță de Lacul Leșu și de Stâna de Vale, o distanță de aproximativ 11 km. Drumul forestier nu este unul foarte prietenos întrucât are pe alocuri rupturi de asfalt, iar pentru o mașină cu garda la sol joasă ar putea pune dificultăți. Dacă se dorește parcurgerea pe jos, traseul este destul de lejer, dar destul de lung, ar putea dura pana la 4 ore doar dus, dar pe drum se mai pot vizita și alte cascade renumite.…
[...]Cascada Cașoca, cunoscută și sub numele de Cascada Pruncea, se formează pe cursul râului Cașoca, în masivul Podu Calului. Se poate ajunge aici urmând un drum forestier, pe o distanță de aproximativ 6 km. Acest drum forestier pornește spre dreapta, venind dinspre Buzău spre Barajul Siriu, la vreo 4 km înainte de baraj.
[...]
Cascada Putnei este un monument al naturii format de râul Putna, dupa ce își unește forțele cu apele Tișiței, în apropiere de localitatea Lepșa, județul Vrancea. Aceasta face parte din Parcul Natural Putna Vrancea. Accesul la cascadă se poate face destul de ușor întrucât este foarte aproape de drumul național DN2D, care unește Focșani de Târgu Secuiesc, și traseul este bine amenajat cu trepte și bare de protecție. Mai multe detalii puteți găsi aici.
[...]
Cascada Pătrăhăițești, după numele satului în apropierea căruia se află, sau Cascada Buciniș, după numele râului pe cursul căruia se formează, este o cădere de apă de aproximativ 14 m, în două trepte. Cascada este situată în Munții Bihorului, sub Vârful Curcubăta Mică. Pe hărțile mai vechi cascada poate fi găsită sub denumirea de Cascada Buciniș. În zonă localnicii o cunosc sub numele de Cascada Pătrăhăițești. Cel mai probabil, din acest motiv și indicatoarele "vorbesc" tot de Cascada Pătrăhăițești. Venind dinspre Câmpeni, și mergând spre Ștei, la…
[...]
Cascada Miss este, alături de Cascada Iadolina, Cascada Vălul Miresei și Cascada Săritoarea Ieduțului, una din principalele atracții turistice din apropierea Stânei de Vale. Această cascadă se formează pe valea unui afluent al Iadului. Se poate ajunge la Cascada Miss pe o potecă turistică marcată pornind din drumul forestier ce străbate Valea Iadului de la Stâna de Vale până la Lacul Leșu. De la drumul forestier se mai merge aproximativ 1 oră. Cascada are o cădere de apă de aproximativ 25 metri. Când am vizitat eu această cascadă, traseul nu era unul omologat, dar era marcat…
[...]