Cascada Urlătoarea

La capătul unui traseu lejer ce pleacă din Bușteni și pătrunde în Munții Bucegi până la altitudinea de 1150 m, se află o cădere de apă de 15 m, formată prin unirea pârâurilor Valea Comorilor și Urlătoarea Mică. Ea este Cascada Urlătoarea.

Numele de Urlătoarea este destul de evident de unde provine, de la zgomotul puternic produs de căderea apei.

Prin munții aceștia, o frumoasă păstoriță, copilă a Jepilor bătrâni, își păștea oile în vremuri îndepărtate. Doi frați ciobani se îndrăgostiră de această păstoriță și prinseră a o urmări pas cu pas. Însă niciunul dintre frați nu știa de dragostea celuilalt. Iată, însă, că pe o vreme neguroasă, ciobanii amândoi, fără să se vadă unul pe altul, întind deodată brațele către copilă. Păstorița, îngrozită de arătarea ciobanilor, scoate un tipăt deznădăjduit și se aruncă de pe stânci.
Ciobanii au rămas împietriți pe loc și până astăzi stau, prefăcuți în steiuri de piatră, în dreapta și în stânga Urlătoarei.
Nefericita păstoriță, prefăcută în cascadă de argint, cade de atunci necontenit de pe stânci și în căderea ei plânge fără încetare.

Aceasta este legenda Cascadei Urlătoarea, după cum stă scris pe un panou informativ din apropierea cascadei.

La cascadă se poate ajunge pe 2 trasee marcate. Cel mai cunoscut și frecventat este marcat cu punct roșu și pornește din Bușteni, iar celălalt, care mai este cunoscut și drept "Drumul Regal" întrucât a fost amenajat de Carol I și era deseori parcurs de Regina Maria, pornește din Poiana Țapului și are marcaj punct albastru. Ambele trasee pot fi parcurse în aproximativ 1 oră.

Poziționarea obiectivului pe hartă

Detalii
data vizitei
22 august 2015
Comentarii