Peștera Râșnoavei

Peștera Râșnoavei este o peșteră din Masivul Postăvaru care adesea este confundată cu Peștera Valea Cetății. Cea din urmă este ușor accesibilă din șoseaua ce unește Râșnovul de Poiana Brașov, de unde este foarte bine indicată și se ajunge în maxim 15 minute într-un mers legănat.

La Peștera Râșnoavei se poate ajunge din Râșnov pe un traseu marcat cu bandă albastră, pornind pe Strada Romulus Cristoloveanu, pe care se află și o biserică veche, în spatele Bisericii Sfântul Nicolae. Traseul până la peșteră durează aproximativ 1 oră. După terminarea asfaltului se continuă pe un drum forestier, după care deviază pe potecă. Deci trebuie puțină atenție unde virează dreapta traseul și a nu se pierde marcajul, întrucât drumul forestier te poate fura și nu duce la Peștera Râșnoavei. Apoi marcajul pe potecă nu este așa greu de urmărit, chiar dacă sunt întâlnite mai multe bifurcații. Peștera Râșnoavei va fi undeva pe dreapta, ascunsă într-o vale. Însă chiar înainte de coborârea în acea vale este scris, nu tocmai vizibil, pe un copac pe marginea din stânga potecii, "peșteră" cu o săgeată spre dreapta.

Mai există un traseu cu marcaj cruce albastră, care ajunge la Peștera Râșnoavei. Acesta pornește din șoseaua ce duce la Poiana Brașov, chiar din apropierea drumului ce urcă la Cetatea Râșnov, și durează aproximativ 1 oră și jumătate.

Peștera Râșnoavei este deschisă publicului fără taxă de vizitare. Însă galeriile sunt destul de strâmte, pe alocuri chiar e nevoie să mergi pe burtă și cel mai indicat ar fi vizitarea acesteia alături de un ghid sau speolog, cunoscător al peșterii. În condiții de ploi abundente peștera este ușor inundabilă.

Mai multe detalii puteți găsi aici.

Poziționarea obiectivului pe hartă

Detalii
data vizitei
24 august 2015
Comentarii